Valtaosa suomalaisista yrityksistä on osittain tai kokonaan ulkoistanut perinnän. Ikäväksi koettu asia on kivuttomampi ulkoistaa kuin hoitaa itse. Lisäksi yritykset tuntuvat ajattelevan, että tutut ja uudet asiakkaat muuttavat maksukäyttäytymistään helpommin ulkopuolisen pelotteen avulla kuin jos yritys lähestyy heitä itse. Kun kuviossa on mukana perintätoimisto, asiakkaat tiedostavat yleensä seuraukset, joita toimettomuudesta maksamattomien laskujen suhteen voi koitua: maksuhäiriömerkintöjä ja aseman muuttuminen kumppanien silmissä luottoa ja pitkät maksuajat ansainneesta yrityksestä ennakko- tai käteismaksuasiakkaaksi.

Lue lisää

PEPPOL-verkosto kasvaa tällä hetkellä vauhdilla eri puolilla Eurooppaa. Jos kirjainyhdistelmä ei ole sinulle vielä tuttu, kehotan tutustumaan siihen pian. PEPPOL muuttaa rajat ylittävää sähköistä hankintaa ja laskutusta Euroopassa, helpottaa yritysten välistä kaupankäyntiä ja auttaa digitalisoimaan hankinnasta maksuun -ketjuja. Yritysten, jotka haluavat maksimoida sähköisten laskujen hyödyt omassa organisaatiossaan kannattaa olla hereillä – veikkaan, että PEPPOL muuttaa pelin jo lähivuosina.

Lue lisää

Vuosia erilaisten yritysten kanssa töitä tehneenä olen pistänyt merkille, että dokumenttienhallinta on yrityksissä yllättävän hajautettua. Eri osastoilla on omat, totutut tapansa käsitellä asioita, ja hyvin usein nämä käytännöt ovat vain kehittyneet ja vakiintuneet osastojen sisällä ilman, että kukaan on miettinyt miten ne linkittyvät yrityksen muihin prosesseihin.

Lue lisää

Olemme tässä blogisarjassa käyneet lävitse, millä tavoin yritykset voivat mahdollistaa pitkälle viedyn digitaalisen liiketoimintaverkoston. Kun yritys on päässyt unelmaansa, 100 %:in digitaalisuuteen, ei se tarkoita, että tilanne säilyy staattisena, sillä luonnollisestihan kehittyvä yritys vaihtaa säännöllisesti toimittajiaan sekä saa uusia asiakkaita.

Lue lisää

Kun palvelu on saatu tuotantoon ja ensikokemukset kerätty, on aika miettiä millä tavoin palvelu laajennetaan koskemaan koko liiketoimintaverkostoa, jotta alussa määritellyt liiketoimintahyödyt mahdollistuvat.

Lue lisää