Estä maksupetokset

suojaa rahaliikenteesi maksupetoksIlta

Mikään toimiala ei ole suojassa maksupetoksilta. Siksi yritysten kassavirrasta vastaavien johtajien ja asiantuntijoiden on keskittyvä entistä enemmän myös estämään maksupetoksia samalla kun he hallitsevat riskejä, jotka liittyvät taloustilanteen ja poliittisten päätösten aiheuttamaan epävarmuuteen. Kyberrikollisuus on noussut jo toiseksi yleisimmäksi talousrikoksen muodoksi. Maksupetoksen uhkan jatkuvasti kasvaessa yritysten on yhä tärkeämpää hallita rahaliikennettään kokonaisvaltaisesti ja varmistaa maksuprosessiensa läpinäkyvyys.

Olemme koonneet tälle sivustolle kattavasti tietoa, joka auttaa sinua ymmärtämään ja hahmottamaan maksupetokseen liittyviä riskejä paremmin. Saat maksutta käyttöösi myös työkaluja, joiden avulla lisäät maksuprosessisi hallintaa ja läpinäkyvyyttä ja vähennät samalla riskiä joutua maksupetoksen kohteeksi.  

Lue lisää maksupetoksista ja opi kuinka voit pienentää riskejä

Kenelle maksupetoksia tapahtuu?

Maksupetos on aihe, jota et voi enää jättää huomiotta -  74 % yrityksistä joutui maksupetoksen kohteeksi vuonna 2016. Maksupetoksia tapahtuu entistä enemmän ja ne aiheuttavat yrityksille jatkuvasti entistä enemmän kustannuksia.

Tästä huolimatta jopa 22 % yrityksistä ei ole koskaan arvioinut omaa riskiään joutua maksupetoksen kohteeksi. Kuuluuko oma organisaatiosi tähän joukkoon?

Maksupetoksen riskin hallinta edellyttää kokonaisvaltaista lähestymistapaa: vaara vaanii sekä yrityksen sisällä että ulkopuolella. 

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun arvioit riskiäsi joutua maksupetoksen kohteeksi? Lataa infograafimme (englanniksi):  Areas at risk of payment fraud >>

Areas at risk of payment fraud infographic

Näin voit vähentää maksupetoksia

Huijaussähköpostien avulla tehdyt maksupetokset ovat aiheuttaneet jo lähes kolmen miljardin dollarin kustannukset vuodesta 2013 lähtien. Turvallisen  maksuprosessin luomisen pitäisikin olla viimeistään nyt treasury-osaston tärkeimpiä tavoitteita.

Maksupetosten estäminen ja turvallisen maksuprosessin rakentaminen vaatii kokonaisvaltaista ajattelua. Yritysten on parannettava maksuliikenteensä läpinäkyvyyttä, harmonisoitava osto- ja maksuprosessit, valvottava tiukasti käyttöoikeuksia ja hyödynnettävä uusinta teknologiaa.

Katso "Is your payment process secure?" -infograafista maksupetosten estämiseen käytännön vinkkejä, joita voit hyödyntää vaikka heti (englanniksi). >>

Steps for making your payment process secure

Selvitä riskisi joutua maksupetoksen kohteeksi

Kun haluat pienentää maksupetoksen riskiä omassa organisaatiossasi, tarvitset valppautta ja suunnitelmallisuutta sekä harmonisoidut maksuprosessit, jotka tukevat turvallisia toimintatapoja.

Selvitä työkalumme avulla, miten haavoittuvainen organisaatiosi on maksupetoksille.

Arvioi nyt maksutta riskisi joutua maksupetoksen kohteeksi >>

Payment Fraud Risk Assessment tool

Hallitse järjestelmiesi käyttöoikeuksia työkalumme avulla

Muistathan, että maksupetokset eivät aina tule yrityksen ulkopuolelta - jopa puolet maksupetoksista on yrityksen sisäsen tekijän tekemiä! Huonosti suunnitellut sisäiset prosessit ja höllä käyttöoikeuksien valvonta lisäävät riskejä. 

Siksi suunnittelimme käyttöösi työkalun, joka auttaa järjestelmiesi käyttöoikeuksien kokonaisvaltaisessa hallinnassa. Sen avulla saat selkeän kuvan maksuprosessiisi liittyvistä käyttäjäoikeuksista ja mahdollisesti vaarallisista työyhdistelmistä. Näet konkreettisesti, missä voi olla sisäisen maksupetoksen riski ja ymmärrät, miten voit estää sen.

Lataa Access control matrix -työkalu (englanniksi)   >>

Access Control Matrix tool for fraud prevention

Lataa maksuton e-kirja "Mitigating fraud & risk in the corporate payment process"

Ovatko kassavirtasi turvassa maksupetoksilta?

Maksupetoksista on tullut todellinen ja pysyvä uhka kaiken kokoisille organisaatioille. Useat tutkimukset osoittavat, että sekä maksupetosyritysten määrä että maksupetosten aiheuttamat taloudelliset vahingot ovat lisääntyneet huomattavasti viime vuosina - ja luvut jatkavat kasvuaan. Yritysten kassavirrasta vastaavien johtajien ja asiantuntijoiden on torjuttava nyt myös talous- ja kyberrikollisuutta, ja heidän tulisikin yhä enemmän keskittyä maksupetosten ehkäisemiseen osto- ja maksuprosesseissa.

Tässä e-kirjassa kerromme sinulle parhaat käytännöt sekä konkreettiset ohjeet riskien vähentämiseen ja maksupetosten estämiseen. E-kirjamme tarkastelee kattavasti yritysten maksuympäristöjen turvallisuutta ja kertoo, miten pidät rahaliikenteesi ja maksuprosessisi suojassa maksupetoksilta jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Lataa e-kirja (englanniksi) ja lue kuinka voit estää maksupetoksia omassa organisaatiossasi >>

How to prevent payment fraud ebook

Lue, kuinka OpusCapita Payments -ratkaisu parantaa rahaliikenteen läpinäkyvyyttä ja hallintaa

OpusCapita Payments -ratkaisu integroi kaikki talousjärjestelmäsi saumattomasti yhteen turvalliseen yhteyspisteeseen. Tämä moderni ratkaisu keskittää konsernisi rahaliikenteen tehokkaasti niin, että voit vähentää maksupetoksen ja kyberrikollisuuden riskejä huomattavasti. Hallitset yhdellä helppokäyttöisellä ja korkeatasoisesti suojatulla ratkaisulla kaikkia maksujasi, ERP- ja treasury-maksuista manuaalisiin maksuihin.

Lue lisää OpusCapita Payments -ratkaisusta >>

Payment Management solution

Ota yhteyttä ja autamme sinua estämään maksupetokset!

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja Lue lisää kassanhallinta-ratkaisustamme (englanniksi)