OSTOLASKUJEN AUTOMATISOINTI

Keskitetty ja vaivaton ostolaskujen hallinta yhdistää hankinnan ja laskujenkäsittelyn saumattomaksi kokonaisuudeksi.
Automatisoimalla yrityksesi ostolaskujen käsittelyn vaiheet takaat, että laskutusprosessi on mahdollisimman virheetön ja vaivaton.

Organisaatiot vähentävät manuaalisia työvaiheita prosesseistaan täsmäyttämällä laskut vastaaviin ostotilauksiin. Samalla voidaan varmistaa, että laskut noudattavat yrityksen hankintasopimuksia ja -määräyksiä sekä maksuaikakäytäntöjä.

Kansainväliset ja hajautetusti toimivat yhtiöt voivat luoda keskitetyn ratkaisun avulla koko konsernin kattavat ja harmonisoidut prosessit ostolaskun käsittelyyn ja sähköiseen kierrätykseen. Ratkaisu parantaa läpinäkyvyyttä ja vähentää näin ulkoisen ja sisäisen vilpin riskiä.

Uudet teknologiat, kuten koneoppiminen sekä kehittyvä toimittajayhteistyö voivat nostaa ostolaskujen käsittelyn automaation uudelle tasolle. Osa perinteisistä täsmäytysmenetelmistä voidaan korvata algoritmeilla ja kehittyneillä työkaluilla, jotka mahdollistavat poikkeamien hallinnan tehokkaasti yhdessä toimittajien kanssa. Siksi laskuautomaatioratkaisuihin kuuluu jatkossa laaja valikoima toimintoja yhteydenpitoon toimittajien kanssa. Niiden avulla voidaan esimerkiksi käsitellä reklamaatiot, aktivoida toimittajia siirtymään e-laskutukseen ja edistää toimittajarahoituksen sekä käteisalennusten käyttöä.