Ensimmäisenä Pohjoismaissa: Opuscapita sai Swift-Sertifikaatin kansainvälisen maksuliikenteen ja kassanhallinnan ratkaisuilleen

16. helmikuuta 2016

OpusCapita on saanut 2015 SWIFT Certified Application Corporate Cash Management -sertifikaatin pilvipalveluna tarjoamilleen maksatuksen ja kassavirtojen hallinnan ratkaisuille.

OpusCapitan SaaS-palveluna tuottama Payment Manager -ratkaisu on integroitu SWIFT Alliance Lite2 -palveluun. Alliance Lite2 on SWIFTin pankkiyhteysratkaisu, jonka kautta yritykset voivat tavoittaa SWIFT-verkostoon kuuluvat yli 10 000 pankkia ja rahoituslaitosta yli 200 maassa.

OpusCapita tarjoaa SWIFT Alliance Lite2 -palvelua ainoana Pohjoismaissa. Se oli myös maailmassa ensimmäisiä yrityksiä, jotka liittivät SWIFT-verkoston pilvipalveluun perustuviin ratkaisuihinsa. Globaalit pankkiyhteydet SWIFTin välityksellä ovat olleet OpusCapitan asiakkaiden saatavilla vuodesta 2013. Useat kansainväliset konsernit ovat sittemmin valinneet Alliance Lite2 -palveluun integroidun payment factory -ratkaisun keskitettyyn kassavirtojen hallintaan ja maksatukseen.

SWIFT Certified Application -nimitys myönnetään toimittajille, joiden ratkaisut ja palvelut täyttävät omalla alallaan SWIFTin tiukat tekniset ja toiminnalliset vaatimukset.

”Yhteistyössä SWIFTin kanssa voimme tarjota yritysten globaaliin rahaliikenteeseen ratkaisuja, jotka vastaavat aidosti liiketoiminnan tarpeita. OpusCapita on nyt yksi harvoista toimittajista, joiden kassanhallinnan sovelluksilla on SWIFT-sertifiointi. Tämä kertoo, että olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme alan tiukimpiin kuuluvien standardien mukaan”, Product Manager Markus Makkonen OpusCapitalta sanoo.

Pankkiyhteyksien ylläpitäminen on todellinen haaste kansainvälisille yrityksille, joiden tavoitteena on keskitetty kassanhallinta sekä tehokkaat ja läpinäkyvät prosessit.

”Kun yhteys SWIFT-verkkoon on valmiiksi integroitu pilvipalveluumme, asiakkaamme saavat nopeasti käyttöönsä toimivat ja turvalliset yhteydet lähes mihin tahansa pankkiin maailmassa. Ratkaisu on lisäksi joustava esimerkiksi liiketoiminnan laajentuessa uusiin maihin.”

SWIFTin Alliance Lite2 -palvelun lisäksi OpusCapitalla on oma suorien pankkiyhteyksien verkosto, jossa on testatut yhteydet valmiina lähes 100 pankkiin Pohjoismaissa ja Euroopassa.

“Näin pystymme tarjoamaan kattavat pankkiyhteydet helposti yhden yhteyspisteen kautta kaikenkokoisten yritysten tarpeisiin”, sanoo Makkonen.

 

Swift