OpusCapita ennustaa yritysten hankintaan ja kassanhallintaan digitaalista vallankumousta

07. huhtikuuta 2016

Pohjoismaiden johtava sähköisen laskutuksen ja taloushallinnon ratkaisuiden palveluntarjoaja OpusCapita ennustaa business ekosysteemien digitalisaation kiihtyvän lähivuosina nopeasti sisältäen yritysten hankinnan, laskunkäsittelyn, maksamisen ja kassanhallinnan. Pohjoismaissa, missä ollaan sähköisen laskutuksen edelläkävijöitä, jo 40 % yritysten välisistä laskuista on sähköisiä (vastaava luku on maailmalla 8,4 %, lähde: Billentis 2015). Silti yritysten prosessit hankinnan ja maksamisen eri vaiheissa ovat edelleen yllättävän manuaalisia ja paperipohjaisia.

Yritykset tavoittelevat entistä parempaa kontrollia, määräystenmukaisuutta ja läpinäkyvyyttä talousprosesseihinsa. OpusCapita vastaa tarpeeseen kohdentamalla strategiansa entistä terävämmin palveluihin, jotka uudistavat asiakkaiden hankinnan, maksamisen ja kassanhallinnan digitalisaation vaatimuksiin. Yhtiössä ennakoidaan esimerkiksi, että koneoppiminen ja tekoälyn kehittyminen nostavat hankinnasta maksuun -prosessin tehokkuuden ja laadun uudelle tasolle. Digitaaliset ja automaattiset prosessit antavat yrityksille reaaliaikaista näkyvyyttä kuluihin ja kassavirtaan, takaavat yhdenmukaisuuden, ehkäisevät väärinkäytösten mahdollisuutta, parantavat ennustamisen tarkkuutta ja tuovat kustannussäästöjä.

Uudistetun strategian on tarkoitus nostaa OpusCapita johtavaksi toimijaksi yritysten välisessä ostamisen ja maksamisen globaalissa ekosysteemissä. OpusCapitalla on 30 vuoden kokemus yhteistyöstä sekä ostaja- että myyjäorganisaatioiden kanssa, ja yhtiö käsittelee vuosittain yli 600 miljoonaa transaktiota, joista 200 miljoonaa sähköisessä muodossa. OpusCapita on yksi johtavista sähköisen laskutuksen verkostoista maailmassa ja markkinajohtaja Pohjoismaissa.

Yhtiön päämääränä on muuntaa paperipohjaiset transaktiot digitaalisiksi ja vahvistaa näin asemaansa entisestään nykyisillä vakiintuneilla markkinoilla Pohjoismaissa. Taloushallinnon ulkoistuspalveluliiketoiminta jatkaa ohjelmistorobotiikan ja automaation kehittämistä tarjotakseen asiakkailleen entistä laadukkaampaa palvelua ja vahvistaa siten toimintaansa pohjoisessa Euroopassa. Vankka osaaminen näiltä liiketoiminta-alueilta on tärkeä kulmakivi kansainvälisessä laajentumisessa.

”OpusCapita kehittää ratkaisujaan tehdäkseen yritysten ostamisen, maksamisen ja kassanhallinnan merkittävästi helpommaksi. Tähtäämme disruptiiviseen muutokseen automatisoimalla yritysten väliset transaktiot. Kansainvälisen laajentumisen pohjana on vuosien aikana karttunut asiantuntemuksemme ja kokemuksemme laajennetusta hankinnasta maksuun -ketjusta. Tämän osaamisen tuomme nyt laajempaan yritysten välisen kaupankäynnin ekosysteemiin palvellaksemme asiakkaita ympäri maailmaa”, toimitusjohtaja Patrik Sallner OpusCapitasta sanoo.

Sähköisen laskutuksen kasvu ja digitaalisen dokumenttienhallinnan lisääntyminen kattavat vain osittain perinteisen, paperidokumenttien tulostukseen ja jakeluun liittyvän toiminnan, jonka volyymi on laskusuunnassa. OpusCapitan nykyisten liiketoimintojen vahva asema pohjoismaisilla markkinoilla luo kuitenkin vahvan perustan kansainväliselle laajentumiselle ja uusien ratkaisujen luomiselle. Kasvua voidaan kiihdyttää myös yrityskaupoilla. Strategiset kumppanuudet ovat kasvavassa roolissa sekä OpusCapitan perinteisillä markkinoilla että kansainvälisissä aluevaltauksissa. Uuden strategian toteuttamiseksi OpusCapita uudisti toimintamallinsa ja organisaationsa, ja uusi johtoryhmä tuli voimaan 1. huhtikuuta 2016.

 

OpusCapita

OpusCapita sähköistää ja automatisoi hankinnan ja maksamisen kaikki vaiheet ostotoiminnasta laskujen käsittelyyn, maksuliikenteeseen ja kassanhallintaan asti. Lisäksi tarjoamme ratkaisuja toimitusketjun rahoitukseen. Käsittelemme vuosittain yhteensä 600 miljoonaa transaktiota, joista 200 miljoonaa on sähköisiä. Teemme ostamisen ja maksamisen asiakkaillemme yhä helpommaksi ja kustannustehokkaammaksi. Ratkaisumme tarjoavat asiakkaille reaaliaikaisen näkyvyyden ja kontrollin kuluihin ja kassavirtaan. Vuonna 2015 OpusCapitan liikevaihto oli 257 miljoonaa euroa. Yhtiömme 2 000 ammattilaista palvelee 8 000 asiakasta 54 maassa. Vuonna 1984 perustettu OpusCapita on Posti-konsernin tytäryhtiö, ja yrityksen pääkonttori on Espoossa. Lue lisää: www.opuscapita.com.

 

Lisätietoja:

Pellervo Hämäläinen, viestintäpäällikkö

Puh. 040 674 5257, pellervo.hamalainen@opuscapita.com