OpusCapita ostaa saksalaisen jCatalog yhtiön

26. huhtikuuta 2016

Pohjoismaiden johtava sähköisen laskutuksen ja taloushallinnon ratkaisuiden palveluntarjoaja OpusCapita on sopinut ostavansa saksalaisen yksityisomisteisen jCatalog Software AG:n. Huhtikuun 25. päivänä allekirjoitettu yritysosto vahvistaa OpusCapitan tarjontaa yritysten välisessä ostamisen ja maksamisen ekosysteemissä sekä laajentaa globaalia läsnäoloa. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

jCatalog on johtava hankintaan, tuotetietojen hallintaan ja jakeluun keskittyvä ohjelmistoyhtiö. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Dortmundissa ja se työllistää yhteensä noin 130 henkilöä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. jCatalog palvelee yli 250 asiakasta sisältäen suuria globaaleja yhtiötä kuten Liebherr, Rossmann, Audi, IBM, Miele, Schindler ja Maersk. jCatalogin liikevaihto vuonna 2015 oli noin 10 miljoonaa euroa. 

Yritysosto tukee OpusCapitan strategista tavoitetta luoda yrityksille ostamisen ja maksamisen globaali ekosysteemi. jCatalogin sähköisen kaupankäynnin, tuotekatalogi- ja toimittajahallinnan sekä hankintaprosessien ratkaisut täydentävät OpusCapitan laajennettua hankinnasta maksuun -tarjontaa. OpusCapitan ratkaisu kattaa laskujen automatisoinnin, kassanhallinnan, rahoituksen ja eri järjestelmien yhteenliittämisratkaisut.     

“jCatalogin ratkaisut ja osaamisen täydentävät OpusCapitan tarjontaa ja tämä on tärkeä askel tavoitteenamme tulla johtavaksi toimijaksi yritysten ostamisen ja maksamisen globaalissa ekosysteemissä. Olemme erittäin innoissamme voidessamme tarjota jCatalogin edistyksellisiä ratkaisuja ja osaamista asiakkaillemme ja toivotamme jCatalogin henkilöstön tervetulleeksi osaksi OpusCapitaa”, sanoo OpusCapitan toimitusjohtaja Patrik Sallner.      

“OpusCapita on täydellinen koti jCatalogille ja olemme vakuuttuneita siitä, että yhdistämällä voimamme me voimme tarjota innovatiivisia ratkaisuita asiakkaillemme ja samalla kiihdyttää kasvua”, sanoo jCatalogin toimitusjohtaja Stephan Albers. 

OpusCapita aloittaa jCatalogin integroinnin välittömästi. jCatalogin toimitusjohtaja Stephan Albers on nimitetty OpusCapitan johtoryhmään vastuunaan yhtiön Buyer-Supplier Ecosystem Products -yksikkö.  

OpusCapita

OpusCapita sähköistää ja automatisoi hankinnan ja maksamisen kaikki vaiheet ostotoiminnasta laskujen käsittelyyn, maksuliikenteeseen ja kassanhallintaan asti. Lisäksi tarjoamme ratkaisuja toimitusketjun rahoitukseen. Käsittelemme vuosittain yhteensä 600 miljoonaa transaktiota, joista 200 miljoonaa on sähköisiä. Teemme ostamisen ja maksamisen asiakkaillemme yhä helpommaksi ja kustannustehokkaammaksi. Ratkaisumme tarjoavat asiakkaille reaaliaikaisen näkyvyyden ja kontrollin kuluihin ja kassavirtaan. Vuonna 2015 OpusCapitan liikevaihto oli 257 miljoonaa euroa. Yhtiömme 2 000 ammattilaista palvelee 8 000 asiakasta 54 maassa. Vuonna 1984 perustettu OpusCapita on Posti-konsernin tytäryhtiö, ja yrityksen pääkonttori on Espoossa. Lue lisää: www.opuscapita.com

jCatalog

Saksalainen Dortmundissa toimiva jCatalog Software AG on yritysten katalogihallinnan ja hankintaratkaisujen johtava globaali toimittaja. Yhtiön hankinnasta maksuun -ratkaisut tukevat yritysten kaikkia hankintamalleja. jCatalogin tuotetiedon hallinnan ratkaisut varmistavat ja vähentävät tiedon hallinnointiin käytettävää aikaa ja resursseja. Lue lisää: www.jcatalog.com.

Lisätietoja:

Pellervo Hämäläinen, viestintäpäällikkö
Puh. 040 674 5257, pellervo.hamalainen@opuscapita.com