Palkeet hankkii ohjelmistorobotiikan ratkaisun OpusCapitalta

syyskuuta 28, 2016

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus (Palkeet) on tehnyt OpusCapitan kanssa sopimuksen ohjelmistorobotiikan ratkaisun toimittamisesta. Hankinnan myötä käynnistyy yksi Suomen ensimmäisistä julkisen sektorin ohjelmistorobotiikan hankkeista. Palkeiden ohjelmistorobotiikkaprojekti on osa valtioneuvoston digitalisoinnin kärkihanketta.

Ohjelmistorobotiikkaa otetaan parhaillaan käyttöön nopeasti kehittyvällä toimialallamme. Katsomme, että on järkevää hyödyntää ripeästi sen mahdollisuuksia myös julkisella sektorilla, missä haetaan keinoja tuottavuuden kasvattamiseen”, kertoo kehitysjohtaja Helena LappalainenValtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta.

Palkeet on merkittävä valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva palveluntarjoaja, joka tuottaa talous- ja henkilöstöpalveluja valtionhallinnon virastoille, laitoksille ja rahastoille.

”Aloitamme ohjelmistorobotiikan hyödyntämisen tehtävistä, joissa se tuo nopeimmin asiakkaillemme hyötyä kustannusten alentumisen ja laadun paranemisen muodossa. Käyttöönottovaiheen jälkeen laajennamme muihin prosessivaiheisiin ja tehtäviin, joita esiselvityksessä määrittelimme 64 kappaletta”.

Julkisena hankintana toteutetun kilpailutuksen päätösvaiheessa arvioitiin RPA-välineen käytettävyyttä. Sen aikana todettiin robotisoitujen tehtävien tehostavan huomattavasti tiedon käsittelyä. Toimitusprojekti käynnistyy lokakuussa 2016, ja vuoden 2017 aikana laajennetaan edelleen ohjelmistorobotiikan käyttöönottoa Palkeiden tuotannossa.

Ohjelmistorobotiikkahankinta sisältää RPA-ratkaisun lisensseineen, toimitusprojektin sekä ratkaisun koulutus-, tuki-, ylläpito- ja asiantuntijapalvelut. Hankinnan arvo on noin 2 miljoonaa euroa vuosille 2016−2020.

Suomalaisella OpusCapitalla on laaja kokemus ohjelmistorobotiikan käyttöönotosta erilaisissa organisaatioissa.

”Ohjelmistorobotiikassa piilee valtavaa potentiaalia suomalaisille yrityksille ja organisaatioille. Omien kokemustemme mukaan investoinnit RPA-ratkaisuihin maksavat itsensä yleensä noin puolessa vuodessa takaisin. Toiminnot tehostuvat ja asiantuntijoiden aikaa vapautuu monimutkaisempiin tehtäviin ja asiakaspalveluun”, kertoo OpusCapitan toimitusjohtaja Patrik Sallner.

Lisätietoja:

Palkeet
Helena Lappalainen, kehitysjohtaja,
helena.lappalainen@palkeet.fi
p. 040 567 7558

OpusCapita
Jaakko Lehtinen, Head of Robotic Process Automation and Artificial Intelligence
jaakko.lehtinen@opuscapita.com
puh. 041 501 3917

Pellervo Hämäläinen, viestintäpäällikkö,
pellervo.hamalainen@opuscapita.com
puh. 040 674 5257

Palkeet
Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus (Palkeet) tuottaa talous- ja henkilöstöpalveluja valtionhallinnon virastoille, laitoksille ja rahastoille. Vuonna 2015 Palkeissa käsiteltiin 1,2 miljoonaa ostolaskua, 0,6 miljoonaa myyntilaskua sekä 1,1 miljoonaa palkkalaskelmaa. Tilinpäätös tehtiin 62 kirjanpitoyksikölle ja viidelle rahastolle. Palkeet toimii Joensuussa, Hämeenlinnassa, Mikkelissä ja Porissa. Lisätietoja on osoitteessa: www.palkeet.fi

OpusCapita
OpusCapita auttaa organisaatioita myymään, ostamaan ja maksamaan tehokkaammin tarjoamalla laajennettuja hankinnasta maksuun ja tilauksesta kassaan -ratkaisuja. Käsittelemme vuosittain yli 8000 asiakkaan 600 miljoonaa transaktiota yli 100 maassa. OpusCapitan globaalissa ekosysteemissä ostajat, toimittajat, pankit ja muut osapuolet voivat verkottua, toimia ja kasvaa. Yhdessä asiakkaidemme kanssa siirrämme osto-, hankinta- ja talousprosessit digiaikaan. Vuonna 2015 OpusCapitan liikevaihto oli 257 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 2000. Vuonna 1984 perustetun OpusCapitan pääkonttori on Helsingissä. Lisätietoja on osoitteessa: www.opuscapita.com