OpusCapita on vienyt päätökseen taloushallinnon ulkoistusliiketoiminnan (FAO) myynnin

12. syyskuuta 2017

Asiakkaiden hankinta-, laskutus- ja maksuprosessien automatisointiin ja digitalisointiin keskittynyt OpusCapita on tänään vienyt päätökseen prosessin, jossa se siirtää rahoituksen ja kirjanpidon ulkoistusliiketoimintansa (FAO) norjalaiselle yksityiselle pääomasijoittajalle Longshipille. Taloushallinnon ulkoistusliiketoiminnan luopumisesta ilmoitettiin 4. toukokuuta 2017. Sopimuksen arvoa ei ole julkistettu.

Yhteensä 800 työntekijää kahdeksassa maassa on siirtynyt Longshipin palvelukseen nykyisillä työsuhteensa ehdoilla. Sopimuksen toteutumisen jälkeen OpusCapita työllistää 1 300 työntekijää yhdeksässä maassa.

Taloushallinnon ulkoistusliiketoiminnasta luopuminen on tärkeä strateginen askel OpusCapitalle, ja sen ansiosta OpusCapita voi keskittyä ydinliiketoimintaansa: maksutapahtuma- ja ohjelmistoliiketoimintaan. Uudelle omistajalle siirtynyt liiketoiminta voi järjestelyn myötä kehittää toimintaansa edelleen aiempaa selkeämmän asiakasfokuksen ja kasvusuunnitelman ansiosta.

Tästä järjestelystä erillään OpusCapita järjestää myös jäljellä olevat liiketoimintonsa uudelleen. OpusCapitan asiakirjojen hallintaan, laskujen lähettämiseen ja velkojen perintään liittyvät palvelut sisällytetään Posti Group -yhtiön palveluvalikoimaan vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla. Uudelleenjärjestely tukee lisäksi OpusCapitan kasvustrategiaa: globaalien ratkaisujen kehittämistä hankinnan, maksujen ja kassavirran hallinnalle.

Tietoja OpusCapitasta

OpusCapita auttaa organisaatioita myymään, ostamaan ja maksamaan tehokkaammin tarjoamalla laajennettuja hankinnasta maksuun ja tilauksesta kassaan -ratkaisuja. Käsittelemme vuosittain yli 8000 asiakkaan 600 miljoonaa transaktiota yli 100 maassa. OpusCapitan globaalissa ekosysteemissä ostajat, toimittajat, pankit ja muut osapuolet voivat verkottua, toimia ja kasvaa. Yhdessä asiakkaidemme kanssa siirrämme osto-, hankinta- ja talousprosessit digiaikaan. Vuonna 2016 OpusCapitan liikevaihto oli 240 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 2000. Vuonna 1984 perustetun OpusCapitan pääkonttori on Helsingissä ja se on Posti Group Oyj:n täysin omistama tytäryhtiö. Lisätietoja on osoitteessa: www.opuscapita.com

Tietoja Longshipistä

Yksityinen sijoitusyhtiö Longship keskittyy keskikoisten norjalaisten kasvuyhtiöiden kehittämiseen. Longship toimii yhteistyössä omistajien ja toimivan johdon kanssa tavoitteenaan luoda kasvua tukemalla toimintaa taloudellisesti ja tarjoamalla oman kokemuksensa yhtiön koko potentiaalin hyödyntämiseksi. Longship pitää monimutkaisista ja haasteellisista mahdollisuuksista ja pyrkii ymmärtämään kunkin liiketoiminnan ainutlaatuisuuden pintaa syvemmältä. Lisätietoja on osoitteessa: www.longship.no

Yhteydenotot:

Karoliina Haikonen, viestintäjohtaja, OpusCapita

karoliina.haikonen@opuscapita.com puh: +358 44 345 5554