OpusCapita ostaa sveitsiläisen e-laskuportaalin Billexcon

21. kesäkuuta 2017

Pohjoismaiden johtava sähköisen laskutuksen ja maksamisen ratkaisuja tarjoava OpusCapita on sopinut ostavansa sveitsiläisen e-laskuportaalin Billexco AG:n. Yritysostolla OpusCapita vahvistaa ostaja–toimittaja-verkostoaan sekä laajentaa maantieteellistä läsnäoloaan erityisesti DACH-alueella Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Yksityisomisteinen Billexco on portaali, jonka kautta yritykset voivat lähettää ja vastaanottaa PDF-laskuja sähköisessä muodossa. Portaali on yrityksille helppo, turvallinen ja edullinen vaihtoehto sähköisten laskujen vaihtamiseen sekä yritysten välisessä että yritysten ja julkisen sektorin välisessä kaupassa. Portaalia käyttää tällä hetkellä 15 000 toimittaja-yritystä sekä 70 ostaja-organisaatiota Sveitsissä ja muualla Keski-Euroopassa. Vuonna 2011 perustettu Billexco on yksi Sveitsin valtion kolmesta sähköisen laskutuksen palveluntarjoajasta.

”Billexcon verkosto täydentää hyvin OpusCapitan B2B-liiketoimintaverkostoa ja vahvistaa edelleen rakentamaamme yritysten välistä ostamisen ja maksamisen ekosysteemiä”, sanoo Ahti Allikas, joka vastaa OpusCapitassa B2B-liiketoimintaverkoston laajentamisesta. Allikas on myös OpusCapitan edustaja eurooppalaisissa sähköisen laskutuksen järjestöissä, OpenPEPPOLissa sekä EESPAssa (European E-Invoicing Service Providers Association).

”OpusCapita on jo vahvasti mukana PEPPOLissa, joka on nopeasti kasvava eurooppalainen sähköisen hankinnan ja laskutuksen verkosto. Lisäksi meillä on oma laaja palveluntarjoajien kumppaniverkosto, joka tukee rajat ylittävää laskuliikennettä yritysten välisessä kaupassa. Billexco on tärkeä lisä tähän ekosysteemiin. Sekä OpusCapitan että Billexcon asiakkaat voivat yritysoston myötä lähettää ja vastaanottaa sähköisiä laskuja entistä laajemmalla alueella”, Allikas sanoo.

OpusCapitan pitkä kokemus hyödyttää Sveitsin e-laskumarkkinoita

Sähköisten laskujen käytön lisääminen on Sveitsin valtionhallinnolle tärkeä tavoite. Vastaava kehitys on käynnissä parhaillaan myös muualla Euroopassa, sillä EU-jäsenmaiden julkisten organisaatioiden pitää pystyä lähettämään, vastaanottamaan ja käsittelemään sähköisiä laskuja vuoden 2018 loppuun mennessä. Muun muassa Suomen ja Ruotsin valtionhallinnot ovat valinneet OpusCapitan kumppanikseen laskutuksen digitalisaation edistämisessä ja sähköisten laskuprosessien rakentamisessa.

”Meillä on pitkä kokemus sähköisestä laskutuksesta, minkä ansiosta voimme tukea kehitystä myös Sveitsin markkinoilla ja edistää siirtymistä paperittomista PDF-laskuista aitoihin sähköisiin laskuihin. Sähköisten laskujen avulla voivat tehostaa toimintaansa enemmän kuin PDF-laskuilla ja ne tuovat sekä ostajille että toimittajille selviä liiketoiminta- ja prosessihyötyjä”, Ahti Allikas sanoo.

”Osana OpusCapitan kattavaa B2B-liiketoimintaverkostoa Billexco pystyy tarjoamaan nykyisille ja tuleville asiakkailleen entistä parempia ratkaisuja ja palveluja. Yritysosto avaa uusia mahdollisuuksia rajat ylittävälle laskuliikenteelle, ja asiakkaamme voivat jatkossa lähettää ja vastaanottaa aitoja sähköisiä laskuja kansainvälisessä verkostossa”, sanoo Walter Hagmann, Billexco AG:n perustaja ja omistaja.

”Lisähyötyjä tuo OpusCapitan vahva hankinnasta maksuun -tarjooma, josta asiakkaamme voivat hyötyä suuresti. Odotan innolla ostaja–toimittaja-verkoston kehittämistä edelleen OpusCapitan kanssa”, Hagmann sanoo.

Yritysosto on tarkoitus viimeistellä heinäkuun 2017 puolivälissä. Walter Haggman siirtyy OpusCapitalle, missä hän vastaa liiketoiminnan laajentamisesta Sveitsin markkinoilla. Yritysosto ei vaikuta laskuportaalin päivittäiseen toimintaan, vaan laskupalvelu jatkuu normaalisti.