Pankkien maksuliikenteeseen muutoksia

eespa4-pankkiryhmän pankkiyhteyksiin on tulossa syksyn aikana muutoksia. Aktia, POP Pankit ja Säästöpankit eriytyvät kolmeksi eri pankkiryhmäksi seuraavan aikataulun mukaisesti: Säästöpankit muodostavat oman pankkiryhmän 1.11.2014, jolloin Säästöpankkien keskusluottolaitokseksi tulee Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oy. POP Pankit muodostavat oma pankkiryhmän 7.2.2015, jolloin Bonum Pankki Oy:stä tulee POP Pankkien keskusluottolaitos. Aktian osalta ei ole tulossa muutoksia.

Muutosten seurauksena samalla pankkiyhteydellä ei voi enää lähettää kaikkien kolmen pankkiryhmän maksu- tai verkkolaskuaineistoja tai noutaa aineistoja Samlinkista. Sen sijaan kullakin pankkiryhmällä on oltava erilliset Web Service-yhteydet. Valtaosa pankeista, jotka edelleen tukevat kahta eri kanavaa, alkaa siirtää asiakkaitaan käyttämään Web Services -yhteyttä eikä uusia Patu-yhteyksiä enää avata. 4-ryhmän pankkien lisäksi Danske Bank on ilmoittanut ohjaavansa Patu-kanavaa käyttävät asiakkaat Web Services -kanavan käyttöön lokakuun 2014 loppuun mennessä.

OpusCapita-ohjelmistossa nämä uudet vaatimukset on otettu tuotekehityksessä huomioon. Mikäli yrityksessäsi on Samlink Web Service/Patu-yhteydet tai Danske Bankin Patu-yhteys käytössä, niin huolehdithan pikaisesti uusista pankkiyhteyksistä sekä tarvittavista päivityksistä. OpusCapitan Palvelut auttaa kartoittamaan, miten muutos vaikuttaa juuri Sinun yritykseesi.

Jos haluat tietää lisää aiheesta, ota yhteyttä Tapani Oksalaan, tapani.oksala@opuscapita.com tai Niko Huoviseen, niko.huovinen@opuscapita.com.


OpusCapita Helsingin Energian uudeksi tulostus- ja tiedonvälitysoperaattoriksi
OpusCapitan sähköpostiosoitteet muuttuvat – tarkistathan osoitekirjasi!
Easy Km luottaa OpusCapitan Invoice Manager-ratkaisuun
Pankkien maksuliikenteeseen muutoksia
Uusi selainpohjainen OpusCapita-ohjelmisto