Posti Group: jaetaan hyöty koko toimitusketjulle

Posti SCF Newsletter VIIPosti Groupilla on Suomessa yli 7000 aktiivista toimittajaa, ja maksuaika on keskimäärin 30 päivää. Valtaosa toimittajista on pieniä yrityksiä.

”Ymmärrämme, että saatavien nopealla kotiuttamisella on pienten toimittajiemme päivittäisessä toiminnassa iso merkitys ja maksuaikojen pidentyminen olisi heille ongelmallista. Halusimme löytää keinon tukea toimittajiamme. Suurena talona luottoluokituksemme on parempi kuin monilla toimittajillamme, ja toimittajarahoitusohjelman avulla voimme jakaa tämän hyödyn toimitusketjullemme”, Juhana Lehtimäki sanoo.

Ensimmäiset laskut rahoitettiin palvelun kautta elokuussa.

”Jotkut toimittajat haluavat rahoittaa automaattisesti kaikki laskunsa, toiset optimoivat kassavirtansa tilanteen mukaan. Pidämme tärkeänä, että toimittajilla säilyy vapaus valita laskukohtaisesti, odottavatko saataviaan eräpäivään vai haluavatko maksun heti pankilta.”

Lehtimäki kertoo, että Posti tutki myös perinteisiä pankkien tarjoamia toimittajarahoitusratkaisuja ja valitsi OpusCapitan kumppanikseen useasta syystä.

”OpusCapitan ratkaisu on pitkälle automatisoitu, minkä ansiosta ohjelmaan voidaan ottaa mukaan suuri määrä toimittajia, ja myös pienemmät toimittajat pääsevät mukaan. Myös pankkiriippumattomuus on etu. Meillä on nyt rahoittajana OpusCapitan toteuttaman kilpailutuksen perusteella yksi eurooppalainen pankki ja neuvottelemme parhaillaan pohjoismaisten rahoituslaitosten lisäämisestä ohjelmaan.”


Posti Group: jaetaan hyöty koko toimitusketjulle
Palkka-asiantuntija ja ohjelmistorobotti – palkanlaskennan lyömätön työpari
Toimittajarahoitus: Kaikki hyötyvät
Talousjohtajasta tuli muutosjohtaja