Toyotan ja OpusCapitan yhteinen tavoite: lisää prosessitehoa

MM 2013 Myynti MODToyota-konsernissa yksikään tuotantolinja tai prosessi ei ole valmis. Parantamisen varaa on aina, ja tähän suuntaan Toyota Finance Finland Oy:ssä kehitetään myös ulkoistettuja talousprosesseja yhdessä OpusCapitan kanssa. OpusCapita on vastannut Toyota Finance Finlandin osto - ja myyntireskontrasta, maksuliikenteestä ja pääkirjatason kirjanpidosta vuodesta 2011. 

Toyota-konsernin rahoitusyhtiö on yksi talouden ulkoistusratkaisujen edelläkävijöistä Suomessa.  Aikaisemmin sen talousprosesseja hoiti Toyota-yhtiöiden palvelukeskus. Sen resurssit eivät kuitenkaan riittäneet rahoitusyhtiön tarpeisiin.

− Ulkoistus oli toimintamallina meille tuttu, ja OpusCapitan palvelukokonaisuus sopi tarpeisiimme parhaiten, mutta pääsyy kumppanivalintaamme oli yhteinen näkemys tehostaa prosesseja, Business Controller Jarno Kirjavainen kertoo.

Omat voimat rahoitusbisnekseen   

Jarno Kirjavainen Toyota MODUsean vuoden kokemuksella Jarno Kirjavainen on tyytyväinen.  

− Jokapäiväinen jatkuva parantaminen eli Kaizen on yksi toimintamme peruspilareista. Meillä jokainen on vastuussa kehittämisestä. Ideoita prosessien tehostamiseksi tulee paljon heiltä, jotka ovat päivittäin tekemisissä talousprosessien, esimerkiksi ostolaskujen kanssa.

− Olennaista on saada voimat mahdollisimman tehokkaasti liiketoiminnan kehittämiseen, Kirjavainen kiteyttää.

 

Tulevaisuus on ennakoitava ja mobiili

Jarno Kirjavaisen mukaan talousprosessien ulkoistusyhteistyön hyödyt ovat monitasoiset. 

− Nykyään tiedämme tarkalleen mitä talousprosessimme maksavat, kulut ovat ennakoitavissa ja budjetointi näihin osa-alueisiin on siksi helppoa.

Kirjavainen pitää tärkeänä talouskumppanin asiantuntija- ja tuotekehitysvoimaa. Yksittäinen yritys ei voi toiminnoissaan ja järjestelmäratkaisuissaan seurata ympärillä muuttuvaa maailmaa yhtä laajasti ja ajantasaisesti kuin erikoistunut palvelutuottaja sen tekee.

− Esimerkiksi kirjanpidossa kauden sulkeminen kuukauden vaihtuessa on OpusCapitan tekemänä selvästi nopeutunut, ja saan nyt itse enemmän aikaa lukujen analysointiin ja raportointiin.

− OpusCapitan selainkäyttöiset ratkaisut mahdollistavat esimerkiksi ostolaskujen hyväksymisen kännykällä tai tabletilla, ja tähän mobiiliin suuntaanhan eri palveluissa mennään nyt entistä laajemmin.

Toyota Finance Finland Oy on Toyota Motor Corporationin omistama rahoitusyhtiö, joka tarjoaa rahoituspalveluja Toyotan yksityis- ja yritysasiakkaille sekä jälleenmyyjille. Suomessa yhtiöllä on noin 35 000 aktiivista rahoitussopimusta. Vastaavia rahoitusyhtiöitä Toyota-konsernissa toimii 35 maassa.

-> Lue koko referenssijuttu

-> Lue lisää taloushallinnon ulkoistuksesta


Todistettu OpusCapitan tilaisuudessa: Globaalille payment factorylle on tilausta
Toyotan ja OpusCapitan yhteinen tavoite: lisää prosessitehoa