Uudistunut laskutus on myös markkinoinnin tuki

Iotiiliseinaecrop70 suomalaisen aikakauslehden asiakas- ja tilaajapalveluista huolehtiva iO Kustantajapalvelut hoitaa lehtien lasku- ja maksuliikenteen yhdessä OpusCapitan kanssa. Alkuvuodesta käyttöön otettiin monikanavainen OpusCapita Invoice Sending -palvelu, joka mahdollistaa lähtevien laskujen ulkoasun ja liitteiden muokkaamisen kustantajien toiveiden mukaan. Samalla kokonaisuuteen liitettiin Printer Driver -palvelu, jonka avulla myös erilaiset tiedotekirjeet ja markkinointiviestit voi tulostaa suoraan OpusCapitan palveluun jaeltavaksi loppuasiakkaille samaa kanavaa pitkin kuin laskutkin.

”Ratkaisut tuovat lisää joustavuutta: esimerkiksi päätös markkinointikampanjasta voidaan tehdä nopeasti, ja sitä tukevat aineistot saadaan tuotettua ripeällä aikataululla. Laskujen ulkoasun muokkaaminen on myös merkittävä markkinoinnillinen lisä asiakkaillemme”, kertoo Riitta Strandberg, iO Kustantajapalvelut Oy:n toimitusjohtaja.

Ympäristönäkökulma vauhdittaa e-laskuja

Vuosittain iO Kustantajapalvelut lähettää noin 300 000 asiakasyritystensä laskua. Laskuaineistot muodostetaan iO Kustantajapalvelujen omassa järjestelmässä, jossa hallinnoidaan kustantajien asiakas- ja tilausrekistereitä. OpusCapita toimittaa laskut loppuasiakkaille joko paperi- tai sähköisinä laskuina tai esimerkiksi NetPost-portaaliin.

Invoice Sending -palvelun käyttöönoton yhteydessä myös kuluttaja-asiakkaat liitettiin sähköisen laskutuksen piiriin. Aikaisemmin verkkolaskuja on toimitettu vain yritysasiakkaille. Työtehtävät laskutuksessa eivät muuttuneet, vaan laskuaineistot lähtevät yhdessä muodossa yhden liittymän kautta OpusCapitalle samalla tavalla kuin ennenkin.

Riitta Strandberg10x10Riitta Strandberg toteaa, että valtaosa kuluttajista haluaa vastaanottaa laskunsa yhä perinteisesti eli paperisina ja postitse, mutta e-laskun valinneiden osuus on kuitenkin hyvässä kasvussa.

”Kustantajille sähköinen lasku on edullisempi vaihtoehto. Myös luonnon säästäminen on entistä keskeisempi näkökulma. Siksi sekä e-lasku että perinteisen printtilaskun yhteydessä kulkeva viestintä kiinnostavat.”

”Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme OpusCapitan avulla kustannustehokasta ja kattavaa palvelua laskutukseen ja maksuliikenteen hallintaan.”

iO Kustantajapalvelut tarjoaa aikakauslehtien kustantajille, järjestöille, liitoille ja yhdistyksille rekisterien ulkoistettua ylläpitopalvelua. Palvelukokonaisuus sisältää asiakas- ja tilaustietojen hallintaan liittyvät toimenpiteet, kuten uudet tilaukset, peruutukset, peruutusten torjunnan ja osoitteen muutokset sekä laskutusprosessin aina perintään asti.

Alallaan tunnettu iO Kustantajapalvelut toimii valtakunnallisesti ja huolehtii noin 40 asiakkaan lehdistä. Työntekijöitä yrityksellä on 12–15 ja liikevaihto on noin miljoona euroa.

www.kustantajapalvelut.fi


Katso video ohjelmistorobotiikasta ja tapaa taloushallinnon virtuaaliassistentti pilvestä
Uudistunut laskutus on myös markkinoinnin tuki