Älyä automaatioon

 DSC6912 1284NYritykset uskovat, että tietotyön automatisointi ohjelmistorobotiikan sekä koneoppimisen ja keinoälyn avulla vaikuttaa merkittävästi heidän liiketoimintaansa seuraavien neljän vuoden aikana. Tämä käy ilmi kansainvälisestä kyselytutkimuksesta, jonka OpusCapita toteutti keväällä 2016.

"Uskon, että muutos voi olla tätäkin nopeampi. Esimerkiksi koneoppiminen on kehittynyt parin viime vuoden aikana paljon nopeammin kuin etukäteen osattiin ennakoida. Ohjelmistorobotit ovat OpusCapitalle ja osalle asiakkaistamme jo arkipäivää ja kokemuksemme ovat erittäin lupaavia. Todellinen mullistus on kuitenkin vasta edessä: älykkäät, koneoppimiseen kykenevät ohjelmat pystyvät nyt hoitamaan tehtäviä, joiden automatisoimista pidettiin aikaisemmin mahdottomana, ja ne voivat avustaa käyttäjiä myös päättelyä vaativassa päätöksenteossa”, kuvailee Heini Pensar, Head of Professional Services, FAO, OpusCapita.

Puolet tutkimukseen vastanneista yrityksistä hyödyntää ohjelmistorobotiikkaa jo omassa toiminnassaan tai suunnittelee parhaillaan sen käyttöönottoa. Neljännes niistä yrityksistä, joilla on käytännön kokemuksia ohjelmistorobotiikasta, uskoo sen mullistavan liiketoimintansa. Samaan uskoo vain 2 % niistä yrityksistä, joilla ei vielä omakohtaisia kokemuksia ole.

“Minusta tämä osoittaa, että ohjelmistorobotiikkaa ja keinoälyä pidetään helposti liian vaikeina tai teoreettisina aiheina. Oikeastaan asia on päinvastoin: ohjelmistorobotti on virtuaalinen käyttäjä, joka suorittaa tiettyä tehtävää ja käyttää siihen tarvittavia tietojärjestelmiä aivan kuten ihminen. Minusta näiden teknologioiden innostavimpia puolia on se, että ne antavat yritysten liiketoiminnan ja talouden prosessien asiantuntijoille mahdollisuuden ottaa ohjat uuden automaation kehittämisestä”, Pensar huomauttaa.

Kyselytutkimus ”The Robotic Process Automation & Articial Intelligence Survey” toteutettiin helmi–huhtikuussa 2016. Kyselytutkimukseen vastasi 65 organisaatioita, jotka toimivat pääasiassa eri puolilla Eurooppaa.

  

››› Haluatko kuulla lisää älykkäästä automaatiosta tai kaipaatko käytännön vinkkejä kuinka voit hyötyä ohjelmistorobotiikasta omassa yrityksessäsi? Webinaarisarjamme älykkäästä automaatiosta alkaa – liity mukaan!

››› Lataa kyselytutkimuksemme Robotic Process Automation & Artificial Intelligence Survey 2016 tulokset (englanniksi).


Älyä automaatioon
Maksamisen mullistus on kulman takana
Älä helpota huijarin työtä – säädä maksuprosessisi digiaikaan