Hankinnasta maksuun -ketju vahvistuu: jCatalog on nyt osa OpusCapitaa

Stephan Albers OldOpusCapita etenee kohti tavoitettaan luoda yrityksille globaali ostamisen ja maksamisen ekosysteemi ja ostaa saksalaisen jCatalog Software AG:n. Yksityisomisteinen jCatalog on johtava hankintaan sekä tuotetietojen hallintaan ja jakeluun keskittyvä ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa tuotteitaan myös SaaS-palveluina.

jCatalogin sähköistä kaupankäyntiä, hankintaprosessia ja tuotekatalogien hallintaa tukevat ratkaisut täydentävät OpusCapitan laajennettua hankinnasta maksuun -ketjua, joka kattaa laskujen automatisoinnin, kassanhallinnan, rahoituksen sekä sanomanvälityspalvelut. Yritysosto laajentaa myös OpusCapitan maantieteellistä toiminta-aluetta.

”OpusCapitan tavoite on tehdä yritysten välisestä kaupankäynnistä merkittävästi helpompaa. jCatalogin osaaminen tukee hienosti tätä tavoitetta. Olemme erittäin innoissamme voidessamme tarjota jCatalogin edistyksellisiä ratkaisuja asiakkaillemme ja toivotamme jCatalogin henkilöstön tervetulleeksi joukkoomme”, sanoo toimitusjohtaja Patrik Sallner, OpusCapita.

jCatalogin toimitusjohtaja ja perustaja Stephan Albers pitää OpusCapitaa täydellisenä kotina jCatalogille.

”Ensimmäisestä tapaamisesta lähtien oli selvää, että yritykset sopivat erittäin hyvin yhteen – sekä tarjoomansa puolesta että kulttuurillisesti ja maantieteellisesti. On hienoa yhdistää voimat OpusCapitan kanssa. Voimme parantaa yhdessä aidosti koko prosessia hankinnasta maksamiseen, ostajan ensimmäisestä tarjouspyynnöstä lähtien aina kassavirtojen hallintaan ja molempien osapuolten käyttöpääoman optimoimiseen asti”, Albers sanoo.

Vauhtia sekä ostajan että myyjän prosesseihin

jCatalogilla on Euroopassa ja Yhdysvalloissa yli 250 asiakasta, joiden joukossa on suuria globaaleja yhtiöitä kuten Liebherr, Rossman, IBM, Audi, Schindler ja Maersk. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Dortmundissa ja se työllistää noin 130 henkilöä. Tutkimusyhtiö Gartner nimesi jCatalogin visionääriksi arvostetussa Magic Quadrant -raportissaan (Procure-to-Pay Suites for Indirect Procurement) vuonna 2015.

”OpusCapitalla on ainutlaatuinen osaaminen yhteistyöstä sekä ostaja- että myyjäorganisaatioiden kanssa, sekä hankinnasta maksuun -prosesseista että tilauksesta kassaan -prosesseista. Yhtiö on lisäksi näyttänyt tietä Pohjoismaissa ja laajemminkin sähköisen laskutuksen verkostollaan. jCatalogin ratkaisut tuotetiedon ja master datan hallintaan puolestaan auttavat optimoimaan automatisoituja prosesseja entisestään. Tämä avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Yhdessä voimme kattaa kaikki yritysten väliset yhteydet toimitusketjuissa.”

Stephan Albers siirtyy johtamaan OpusCapitan Buyer-Supplier Ecosystem -yksikköä, ja hänet on myös nimitetty OpusCapitan johtoryhmään.

”Viime vuosikymmeninä tuotantoprosessien tehokkuus on kasvanut valtavasti monilla toimialoilla, mutta liiketoimintaprosesseissa kehitys on ollut maltillisempaa. Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta nostaa näitä prosesseja yrityksissä uudelle tasolle ja auttaa sekä jCatalogin että OpusCapitan asiakkaita saavuttamaan lisää digitalisaation hyötyjä”, Albers sanoo.

Jcatalog Logo Rgb


Hankinnasta maksuun -ketju vahvistuu: jCatalog on nyt osa OpusCapitaa
Automaatio suoristaa dokumenttiprosessien mutkat